Odlingssäsong 2014

Nu är odlingssäsongen officiellt igång!

De första fröna sådda på denna sidan nyåret har grott! Jag har massvis med paprikagroddar från icas spetspaprika, men även purjolökarna har börjat gro som första sort i min satsning på gamla sorter!

Sorten heter Musselburgh och ska egentligen sås i februari-mars. Detta valde jag att se som en rekommendation endast och det ska bli spännande att se hur det artar sig. Förhoppningsvis kan jag kanske även kapa av 2 månader tills det är dags att skörda, men det är svårt att sia i eftersom ljusrör inne inte kan jämföras riktigt med solljus ute.

Hur som helst, it's growing on :)
 

 
Samtidigt på balkongen...
 
 
Och utanför köket...
 
 
Närmast, paprikor. under plast, lilla är Chili Sweet Banana, under plast större är purjon. De 3 större plantorna i bild bak är mina andra generations Lemon Drops som förhoppningsvis inte kospollinerats. 
Längst bak: Ruccola. 
 
 
Första purjogrodden!
 
//Stefan.

Kommenterat:

1 mamma A:

Fantastiskt puder! Tillsammans med ljuset blir det magiskt.

Grodden = mikroskopiska gröna masken i mitten? Annars ser det mest ut som ett Marimekkomönster...

Jag väntar nog med mina groningsförsök. Funderar på att utnyttja en del av den ökade ytan till eterneller i år. De gamla liknar mera hö än torkade blommor så det vore inte fel att få en ny omgång. Får se vad tid, ork och lust säger när det närmar sig april.

Svar: Ja det är puder överallt! och vi får påökt med ca 5-10 cm om dagen just nu.
Ja den gröna masken i mitten är en purjo :)

Du har ju tid att fundera tills det är dags att så :) jag har ambitionen att driva upp saker och sätta ut i växthuset när det beger sig, men i brist på sådant får du väl ta det kallt så att säga :)
Tre lantisar

2 Lisa:

Tjo! Ok, då vet jag att det är läge att börja odla Ragnars (?) :)
Vet du hur man blir av med spinn? Vill inte börja så mini-Ragnars utan att vara säker på att de får vara friska.

Svar: Njae, vänta till februari/mars med ragnar, sätt dina chillisar och paprikor nu däremot :)
Tre lantisar

Kommentera här: