Lugnet före stormen

Det är lugnt nu, den vanliga vardagen pågår. Det ska lagas mat, tvättas och städas. Vi jobbar, går på promenader och fixar med ritningar, offerter och lov. Mejlar med husbyggare och banker. Ja, sånt som tillhört vår vardag i över ett år nu. För gissa vad? Helt tvärtemot hur vår vision tidigare sett ut, så ska vi bygga ett hus.
 
För omkring tre veckor sedan gav banken oss ett lånelöfte och till våren startar vårt stora projekt. Just nu arbetas det med att få ett rivningslov av huset som står på tomten idag. Huset som står idag är gammalt och av olika anledningar i så dåligt skick att vi sett ett nybygge som bästa vägen. Men bland det bästa av allt är att detta är den faktiska tomt som Stefans mamma vuxit upp på, och där ska nu vårt liv få utspela sig.
 
Det är en tomt på 4500 kvm som under de senaste 17 åren har låtits växa igen. Men med hjälp av lie, röjsåg, motorsåg, häcksaxar, flismaskin, eldningar, svett och X antal vändor till återvinningscentral kan man nu se något fantastiskt börja ta form. Nu vill jag se till att dokumentera den här resan, både för er och för oss.
 
Till våren börjar byggstormen.
 
 
 

Kommenterat:

1 Mamma A:

Det tar sig med pyromaniserandet. Ser fram emot att följa processen.

Kommentera här: